• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Thais rundergerecht

Een makkelijk, mild pittig roerbak gerecht voor doordeweeks of als je weinig tijd hebt.

Eventueel hierbij kort meebakken sugarsnaps, peultjes, kleine roosjes broccoli of groene asperges

Doe het vlees en meng met maïzena, zet opzij. Meng de ingrediënten voor de saus en zet dit ook opzij.

Verhit een wok of hapjespan en doe de olie erin. Als dit heet is voeg je de peper en gember toe en bak enkele minuten, doe dan de knoflook en het vlees erbij. Schep alles om en schroei het vlees dicht. Voeg er eventueel groenten bij, doe de saus erbij. Weer alles omscheppen en laat kort inkoken. Naar eigen keuze bak je het vlees gaar of laat je de binnenkant nog iets roze.
Proef of er voor je smaak nog wat zout bij kan.

Serveer met rijst of noedels, garneer met bosui en eventueel sesamzaad.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 10-15 minuten
Voor 2-3 personen
Benodigdheden: wokpan

Ingrediënten:

  • 500 gr rundvlees (biefstuk, bavette, ossenhaas) in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene peper, pitjes verwijderd en fijn gesneden
  • 5 knoflook teentjes, fijn gesneden
  • stukje verse gember, 2,5 – 3 centimeter, fijn geraspt (niet vervangen door gemberpoeder)
  • 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel sesamolie of kokosolie

Voor de saus:

  • 125 gram bruine basterdsuiker
    150 milliliter sojasaus (geen ketjap)
    2 theelepels maïzena
  • Sesamzaad (optioneel)