• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Tortilla’s/wraps

Een makkelijk en vooral lekker recept voor je quesadilla’s, fajita’s, burrito’s of gewoon als wrap voor je lunch met een eigen vulling. Je kunt ze zo groot of klein maken als je wilt. De tortilla’s zijn in te vriezen voor later gebruik.

Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng met vork of garde. Voeg de olie toe en maak hier een grof korrelig deeg van. Doe het water erbij en kneed dit kort tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg in kleine balletjes en laat ongeveer een half uur rusten onder een theedoek.

In de tussentijd kun je bijvoorbeeld de vulling maken. De grootte van een golfballetje geeft je zo’n 11 tortilla’s met dit recept.

Strooi bloem op je aanrecht en rol de balletjes 1 voor 1 uit tot een dunne pannenkoek (zo dun dat je bijna je hand erdoor heen kunt zien), klop het overtollige bloem eraf en bewaar in een theedoek tegen uitdrogen tot je het gaat bakken.

Verhit een koekenpan en doe er een paar drupjes olie in. Leg je tortilla erin en wacht tot er luchtbellen vormen, keer dan de tortilla om met een tang of spatel.

Hou in de gaten dat ze niet aanbranden. Als ze gaar zijn, bewaar je ze in een droge theedoek voor gebruik.

Je hoeft maar af en toe een paar drupjes olie toe te voegen, je bakt ze eigenlijk zo goed als droog.

Vul ze naar wens en eet smakelijk.

Producten in foto

Bijgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Baktijd: +/- 15 minuten
8 – 12 stuks
Benodigdheden: koekenpan of crèpepan

Ingrediënten:

  • 480 gram bloem
  • 75 milliliter olie (milde olijfolie of zonnebloemolie)
  • 250 milliliter lauw water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • extra bloem voor uitrollen