Zalm ‘en croûte’

Een simpel, smakelijk gerecht voor de feestdagen of andere gelegenheid.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de roomkaas met spinazie, citroensap, zout en peper in een kom en meng goed.
Rol het 1e pak bladerdeeg uit. Dek de bakplaat af met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op.
Strijk een dunne laag van het roomkaasmengsel op de plek waar je de zalm wilt plaatsen. Dep de zalmmo(o)t (en) droog en leg dit op de roomkaaslaag.
Strijk hierover een laag van het roomkaasmengsel.
Neem de 2e lap bladerdeeg en leg deze over de zalm. Snijd eventueel op maat uit. Bestrijk de randen tussen de 2 bladerdeeglagen met geklopt ei. Met een vork duw je de randen op elkaar. Je kunt eventueel met het overgebleven deeg decoratie maken langs de randen en/of bovenop.
Bestrijk dit wederom met geklopt ei en schuif de bakplaat in de oven. Zet de timer op 30 minuten en check of het deeg mooi gebakken is.
Dit gerecht kun je ongebakken invriezen en vanuit de vriezer gelijk in de oven schuiven. Mocht je nog wat overhouden dan is dit tot 3 dagen in de koeling te bewaren.

Producten in foto
-
Product in de uitverkoopBakplaatOorspronkelijke prijs was: € 12,00.€ 8,40Huidige prijs is: € 8,40.
-
Visvork Lima€ 4,05
-
Vismes Lima€ 4,05