• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Zalm ‘en croûte’

Een simpel, smakelijk gerecht voor de feestdagen of andere gelegenheid.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de roomkaas met spinazie, citroensap, zout en peper in een kom en meng goed.

Rol het 1e pak bladerdeeg uit. Dek de bakplaat af met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op.

Strijk een dunne laag van het roomkaasmengsel op de plek waar je de zalm wilt plaatsen. Dep de zalmmo(o)t (en) droog en leg dit op de roomkaaslaag.
Strijk hierover een laag van het roomkaasmengsel.

Neem de 2e lap bladerdeeg en leg deze over de zalm. Snijd eventueel op maat uit. Bestrijk de randen tussen de 2 bladerdeeglagen met geklopt ei. Met een vork duw je de randen op elkaar. Je kunt eventueel met het overgebleven deeg decoratie maken langs de randen en/of bovenop.

Bestrijk dit wederom met geklopt ei en schuif de bakplaat in de oven. Zet de timer op 30 minuten en check of het deeg mooi gebakken is.

Dit gerecht kun je ongebakken invriezen en vanuit de vriezer gelijk in de oven schuiven. Mocht je nog wat overhouden dan is dit tot 3 dagen in de koeling te bewaren.

Producten in foto

Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten
4 personen
Benodigdheden:
Bakplaat
Kom
Bakpapier

Ingrediënten:

  • 2 pakken bladerdeeg
  • 750 gram zalmmoot(eventueel in 4 gelijke stukken)
  • 2 doosjes roomkaas
  • 50 gram fijngesneden spinazie
  • citroensap van ½ citroen
  • 5 druppels Worchestershiresaus
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak
  • geklopt ei