• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Welke koekenpan heb je nodig in jouw keuken?

In een goed uitgeruste keuken is een goede koekenpan onmisbaar. Maar met zoveel verschillende opties, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke koekenpan het beste bij jouw behoeften past. In dit artikel zullen we de verschillende eigenschappen van koekenpannen bespreken, zoals of je koekenpan geschikt is voor koken op inductie, of je hem wel of niet kunt gebruiken in de oven en de voordelen van keramische koekenpannen. Lees snel verder om erachter te komen welke koekenpan het beste is voor jouw keuken.

Welke koekenpan voor inductie:

Als je een inductiekookplaat hebt, is het belangrijk om een geschikte koekenpan te kiezen. Niet alle pannen zijn geschikt voor inductie koken. Inductie kookplaten werken namelijk met magnetische velden, dus de pan moet een magnetische bodem hebben om goed te kunnen functioneren. Gelukkig zijn er speciale inductie koekenpannen op de markt die perfect werken op inductiekookplaten. Let bij het kiezen van een koekenpan voor inductie op het symbool van een inductiekookplaat op de verpakking of de productbeschrijving. Bekijk het ruime assortiment inductie koekenpannen op de website van Sola.

Wat is de juiste koekenpan voor in de oven?

Niet alle koekenpannen zijn geschikt voor gebruik in de oven. Het materiaal en de handgrepen van de pan kunnen een rol spelen bij de ovenbestendigheid. Gietijzeren en roestvrijstalen koekenpannen zijn over het algemeen geschikt voor de oven, omdat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen. Pannen met plastic handgrepen zijn daarentegen niet geschikt voor de oven aangezien plastic bij hoge temperaturen smelt. Het is daarom belangrijk om altijd even de productinformatie te controleren voordat je een koekenpan in de oven gebruikt. Bekijk het aanbod van Sola koekenpannen die in de oven gebruikt kunnen worden.

Waarom heb je een keramische koekenpan nodig?

Keramische koekenpannen hebben verschillende voordelen die ze populair maken in de keuken. Ten eerste hebben ze een anti-aanbakcoating, wat betekent dat je minder olie of vet nodig hebt tijdens het koken. Dit maakt deze pannen qua gebruik al een gezondere optie dan pannen zonder anti-aanbakcoating. Bovendien zijn keramische koekenpannen meestal krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn verder bestand tegen hoge temperaturen en kunnen in de oven worden gebruikt mits de pan een metalen handgreep heeft. Als je op zoek bent naar een veelzijdige koekenpan die duurzaam is en goede kookresultaten oplevert, dan is een keramische koekenpan een uitstekende keuze voor jouw keuken. Ontdek bij Sola een breed scala aan keramische koekenpannen van hoge kwaliteit.

Welke koekenpan gebruiken koks?

Professionele koks hechten veel waarde aan de kwaliteit en prestaties van hun kookgerei, inclusief de koekenpannen die ze gebruiken. Er zijn verschillende modellen die populair zijn onder koks vanwege hun duurzaamheid en kookprestaties. Twee voorbeelden van koekenpannen die vaak worden gebruikt door professionele koks zijn:

  1. De roestvrijstalen koekenpan: roestvrijstalen pannen zijn populair vanwege hun duurzaamheid, goede warmteverdeling en de mogelijkheid om op hoge temperaturen te koken. Ze zijn geschikt voor zowel professioneel als thuisgebruik.
  2. De gietijzeren koekenpan: gietijzeren pannen zijn geliefd om hun uitstekende warmtebehoud en gelijkmatige warmteverdeling. Ze zijn ideaal voor het braden, bakken en schroeien van ingrediënten.

Het kiezen van de juiste koekenpan voor jouw keuken hangt af van je persoonlijke voorkeur en kookbehoeften. Overweeg factoren zoals warmtegeleiding, duurzaamheid, onderhoudsgemak en compatibiliteit met jouw kookoppervlak.

Wat is de beste koekenpan voor jouw keuken?

Bij het kiezen van de beste koekenpan voor jouw keuken zijn er verschillende opties om te overwegen. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen waaruit koekenpannen worden vervaardigd, samen met hun voordelen:

  1. Roestvrijstalen koekenpannen: roestvrijstalen pannen zijn duurzaam, bestand tegen corrosie en kunnen op hoge temperaturen worden gebruikt. Ze bieden een goede warmteverdeling en zijn vaak vaatwasmachinebestendig.
  2. Aluminium koekenpannen: aluminium pannen zijn lichtgewicht en hebben een goede warmtegeleiding, waardoor ze snel opwarmen. Ze zijn meestal betaalbaar en gemakkelijk schoon te maken. Let er wel op dat er sommige aluminium pannen zijn die wel een antiaanbaklaag hebben die PFAS-vrij is en sommige niet.
  3. Koekenpannen zonder PFAS: PFAS-vrije pannen hebben geen schadelijke chemische stoffen die in jouw voedsel kunnen komen. Deze pannen zijn een gezondere optie en hebben vaak een duurzame antiaanbaklaag die gemakkelijk schoon te maken is.

Bij Sola vind je een ruime selectie aan koekenpannen in verschillende materialen en stijlen. Bekijk het productaanbod en vind de perfecte koekenpan die past bij jouw keuken en kookbehoeften.