Bananenbrood
Van dit recept zijn eindeloos veel varianten. Dit is een vrij simpel recept met volkoren meel en niet al te veel suiker. De zoetheid van dit recept kun je bepalen met de rijpheid van de bananen; hoe zoeter de banaan, hoe minder suiker je nodig hebt. Een (redelijk) gezonde snack.
Oven voorverwarmen op 170C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Voor de kruimellaag doe je de ingrediënten in een kom en wrijf het met je vingers samen tot je kruimels krijgt. Zet het kommetje in de koelkast tot gebruik.
Meng alle droge ingrediënten met de garde; spoel hierna de garde af,. Meng de ‘natte’ ingrediënten in de maatbeker, eveneens met de garde. Voeg de natte ingrediënten aan de kom met droge ingrediënten toe en ‘vouw’ door elkaar met de spatel. Er mogen wat klontjes in blijven, dus niet teveel roeren.
Doe het beslag in de cakevorm en strooi de kruimels voor de kruimellaag hierover heen. Bak de cake ongeveer 50-60 minuten in de oven. Test met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat de cake in de vorm ongeveer 10 minuten afkoelen op een rekje en haal ‘m dan uit de vorm om volledig te laten afkoelen.
Tip: mochten je bananen nog niet rijp genoeg zijn, doe ze dan in de oven op 175C tot de schil zwart is.