• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Bruschetta

Een gerechtje waar je alle kanten mee op kan. Te eten bij een wijntje of biertje of als voorgerecht en het beleg kun je aanpassen naar eigen smaak en wens.

Begin met het in plakken snijden van de ciabatta. Bestrijk de plakken met de helft van de olijfolie. Ga je een broodrooster gebruiken dan leg je de plakken een voor een in het broodrooster. Gebruik je de oven dan zet je deze op 220 graden en leg je het brood op een rooster circa 8 minuten.

Snijd in de tussentijd de tomaten in middelgrote blokjes en de rode uit  in fijne snippers.

Doe deze in je mengkom en giet hier de rest van je olijfolie bij. Meng dit door elkaar en voeg daarna de balsamicostroop toe.

Pel de knoflook en snij deze door midden.

Als de broodjes uit de oven/ broodrooster komen, wrijf je de opengesneden kant van de knoflook over het broodje. Zo krijg je zonder stukken knoflook toe te voegen een intense smaak.

Hierna kan je de broodje op een mooi bord leggen en het tomatenmengsel er op scheppen. Knip of snijd als laatste de blaadjes basilicum fijn en strooi dit eroverheen.

Bon Appetito.

Producten in foto

Voorgerecht/ Bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
voor 12 stuks

Benodigdheden:
Snijplank
Koksmes
Broodmes
Broodrooster of oven
Mengkom

Ingrediënten:

  • 6 grote rijpe tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Ciabatta brood
  • 1 rode ui
  • 1 bosje basilicum
  • 4 el balsamicostroop
  • 6 el olijfolie