• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Chocolade mousse

Een decadent simpel nagerecht.

Smelt de chocola en boter voorzichtig in de magnetron, af en toe doorroeren. Zorg dat de chocola niet verbrand. Laat afkoelen.

Scheid de eieren en klop de eiwitten tot een schuim, terwijl je blijft kloppen voeg je in 3x de suiker toe en klop het schuim stijf.

Spoel de kloppers af en klop dan de room lobbig met het snufje zout. Doe hier dan 1 voor 1 de eierdooiers bij en meng goed.

Met een spatel meng je eischuim en room, zorg dat er lucht in blijft. Dan voeg je de chocola toe en roer dit stevig door elkaar.

Verdeel over decoratieve bakjes, dek af en zet in de koeling tot gebruik.

*Met wat extra gesmolten chocola kun je leuke decoraties maken of maak het af met een dun wafeltje of toefje slagroom.

**Tip: je kunt eventueel onderin de te vullen bakjes/schaaltjes wat rood fruit doen voor een extra feestelijk effect.

Producten in foto

Nagerecht
bereidingstijd: 15 minuten
voor 6-8 personen

Benodigdheden:
Handmixer
3 kommen
Spatel

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 45 gram suiker
  • 150 milliliter room
  • 150 gram gesmolten pure chocola
  • 50 gram boter
  • snufje zout