Paddestoelen-bourgignon met puree van knolselderij
Voor de liefhebbers een herfstgerecht zonder vlees, een lekker stoofpotje met paddestoelen met een eigentijdse puree van een ‘vergeten’ groente.
Doe de gedroogde paddestoelen in een kommetje met 300 milliliter kokend water. Snijd de paddestoelen in dikke schijven of grove stukken naar wens. Verhit olie in de gietijzeren pan, bak hierin de ui op lage temperatuur, voeg de knoflook toe en bak die mee.
Doe de paddestoelen, wortel, selderij erbij en laat die ook zachtjes meestoven. Als het mengsel te droog lijkt te worden kun je er een paar eetlepels van de paddestoelenbouillon aan toevoegen.
Alle overige ingrediënten mogen de pan in. Eventueel kun je de gedroogde paddestoelen fijn snijden en erbij doen of bewaren voor een ander gerecht.
Doe de deksel op de pan en laat zo’n 30 minuten stoof op een laag pitje.
In een klein kommetje meng je 4 theelepels met 2 eetlepels vocht uit de pan en roer dit tot een gladde massa. Voeg dit bij de stoofpot om het wat dikker te maken.
Je maakt het gerecht af door gehakte koolblad aan toe te voegen en nog 2-3 minuten te laten meestoven.
Maak de stoofpot op smaak met zout en peper en 2 theelepels azijn.
Knolselderijpurée
Stoom of kook de blokjes selderij tot ze zacht zijn. Je kunt de puree maken met de hand (stamper) of met de blender; voeg beetje bij beetje de melk hieraan toe. Breng op smaak met de gepofte knoflook, miso, zout en peper en olijfolie.
Producten in foto
-
Product on saleGietijzeren braadpan 24 cm blauw/groenOriginal price was: € 70,00.€ 49,00Current price is: € 49,00.