• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Pulled Oesterzwam

Een vegan variatie op de vleesversie. Voor die ene dag zonder vlees per week.

Begin met het maken van de saus.

Hiervoor pers je de knoflook uit in het kommetje en voeg je de overige ingrediënten toe.

Meng dit goed door elkaar

Oesterzwammen uit de winkel zijn eigenlijk altijd heel schoon. Kijk dit wel even na zodat je geen zand in je gerecht krijgt. Eventueel kan je de zwammen schoon maken met een champignonborsteltje.

Scheur de oesterzwammen in reepjes. Maak je sjalotten schoon en snij deze in reepjes.

Tijd om te bakken.

Doe je olie in de pan en verwarm deze op middelhoog vuur.

Bak eerst de sjalotten aan en voeg daarna de oesterzwammen toe.

Roer het regelmatig om. Voeg de saus toe en bak nog 4 minuten.

Snij je broodje door midden of maak je rijst klaar. Haal de steranijs uit het gerecht. Deze zijn niet lekker om los te eten.

Wij serveerde de pulled oesterzwam op een hard broodjes met kiemengroente.

Producten in foto

Lunch/ Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Benodigdheden:
Koekenpan
Knoflookpers
Kommetje
Broodmes

Ingrediënten:

  • 300 gram oesterzwammen
  • 3 sjalotten
  • Kiemgroeten of tauge
  • 4 broodjes, dit kan je ook vervangen door lontong ( plakrijst)
  • 2 eetlepels zonnebloemenolie

Saus:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepels azijn
  • 1 eetlepels chilisaus, zout of pittig naar smaak
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 steranijs, gebruik hier geen poeder voor dat word te heftig in smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel 5 spice poeder
  • ¼ theelepel zout