Pulled Oesterzwam
Een vegan variatie op de vleesversie. Voor die ene dag zonder vlees per week.
Begin met het maken van de saus.
Hiervoor pers je de knoflook uit in het kommetje en voeg je de overige ingrediënten toe.
Meng dit goed door elkaar
Oesterzwammen uit de winkel zijn eigenlijk altijd heel schoon. Kijk dit wel even na zodat je geen zand in je gerecht krijgt. Eventueel kan je de zwammen schoon maken met een champignonborsteltje.
Scheur de oesterzwammen in reepjes. Maak je sjalotten schoon en snij deze in reepjes.
Tijd om te bakken.
Doe je olie in de pan en verwarm deze op middelhoog vuur.
Bak eerst de sjalotten aan en voeg daarna de oesterzwammen toe.
Roer het regelmatig om. Voeg de saus toe en bak nog 4 minuten.
Snij je broodje door midden of maak je rijst klaar. Haal de steranijs uit het gerecht. Deze zijn niet lekker om los te eten.
Wij serveerde de pulled oesterzwam op een hard broodjes met kiemengroente.
Producten in foto
-
Bakspaan zwart€ 8,00
-
Koekenpan 24 cm Fair Cooking€ 34,00