• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Quiche met knolselderij, peer en blauwekaas

Een variatie op de traditionele quiche met het gemak van croissantdeeg.

Schil de knolselderij en snij deze in dobbelsteentjes, snipper de ui en was de peren.
Vul de kookpan met water en breng aan de kook.
Zet de koekenpan op de warmtebron en doe eet lepel olie of boter in de pan.
Doe de ui in de pan en bak deze op laag vuur tot het glazig word en zet ze daarna apart.
Doe de knolselderij in het kokende water en kook deze voor 15 minuten.

Warm de over voor op 180 graden.

Ondertussen bekleed je de bakvorm met het croissant deeg. Let op! Dit deeg is vaak al van te voren geperforeerd druk het deeg op deze plek tegen elkaar zodat je de gaatjes sluit. Verdeel het deeg goed over de vorm dit is vaak een beetje puzzelen.
Voor dit recept is de bakvorm van de website gebruikt. Deze licht invetten voor gebruik.

Snij de peer door het midden en dan in plakjes.
Meng in een grote maatbeken de eieren, crème fraîche tot een gladde massa en doe de brokjes kaas en ui aan erbij en maak op smaak met de peper.

Intussen is de knolselderij gaar en kan je deze afgieten, zorg dat het goed is uitgelekt.

De quiche wordt opgebouwd in laagjes.
Begin met een laag peer en walnotenstukjes en doe dan alle knolselderij in de bakvorm gevolgd door nog een laag peer en walnotenstukjes.
Giet hier het eier/kaasmengsel rustig overheen zodat je de laagjes behoudt.
Als laatste duw je de randen van het deeg een klein beetje naar binnen.

Bak de quiche af in 70 minuten. Laat even rusten voor je de quiche aansnijdt

Producten in foto

Borrel/hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 70 minuten
4 tot 6 personen
Benodigdheden:
Quiche bakvorm
Kookpan
Koekenpan

Ingrediënten:

  • 2 hand peren
  • 5 eieren
  • 250 gr Blauwe kaas (bijvoorbeeld Roquefort), in kleine stukjes
  • 1 grote Rol croissant deeg (bijvoorbeeld AH huismerk)
  • 450 gr knolselderij,
  • 1 grote ui gesnipperd
  • Peper naar smaak
  • 250 ml crème fraîche
  • 200 gr gebroken walnoten