• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Romige Kip-champignonsoep

Een makkelijke soep die van begin tot eind in 30 minuten klaar is. Lekker met een rustiek stokbroodje of gewoon zo. Ook goed in te vriezen.

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelmatige warmte. Breng de kipstukjes op smaak met peper en zout en bak kort in de pan. Haal de kip er uit en zet apart.

Smelt de boter in dezelfde pan, voeg de gesneden paddenstoelen, ui, wortel en selderij toe. Roer en bak kort aan; doe dan de knoflook erbij.
Laat stoven tot de ui en selderij wat glazig zijn; dan mag de tijm erbij. Roer deze erdoor en laat kort meebakken.

Roer de bloem door de groenten in de pan en bak mee tot dit lichtbruin kleurt. Doe de bouillon, laurierblad en kipstukjes erbij en breng, al roerend, aan de kook tot het vocht begint in te dikken.

Roer de room erdoor tot de soep op temperatuur is. Breng op smaak met zout en peper.
Mocht de soep te dik zijn kun je er nog wat room aan toevoegen.

Serveer direct met de gehakte peterselie en wat takjes rozemarijn (optie).

Producten in foto

Lunchgerecht/Voorgerecht
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Voor 3-4 personen

Benodigdheden:
Kookpan 24 cm
snijplank
keukenmes
garde

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 kippendijen, zonder bot en vel, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 3 knoflooktenen, fijn gesneden
  • 250 gram, paddenstoelen, gesneden
  • 1 ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 3 wortels (middelgroot), eventueel geschild en in blokjes gesneden
  • 2 stengels selderij
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 100 gram bloem
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 1-2 gedroogde laurierblaadjes
  • 125 milliliter kookroom
  • grof gehakte peterselie
  • een takje rozemarijn
  • zout en peper naar smaak