Sandwich lunch

Tijd voor een boterham op hoog niveau.

Leg een bord klaar met keukenpapier erop.

Zet je koekenpan op het vuur en bak de plakken ontbijtspek krokant zonder olie of boter toe te voegen.

Snijd ondertussen de kipfilet doormidden zodat je 2 grote, dunne plakken krijgt. Kruid met peper en zout naar smaak en leg even aan de kant.

Zet je steelpan met water op het vuur en breng aan de kook voor de eieren.

Als je water aan de kook is, kook je de eieren zo lang als dat je zelf lekker vind. Wij gingen voor hardgekookt.

Haal de plakken ontbijtspek uit de pan met een tang en leg op het bord met keukenpapier. Zo lekt het overige vet op het papier en blijft de spek knapperig.

Bak nu in de pan van de spek je kip krokant.

Snijd ondertussen het brood in 6 dikke plakken van ongeveer 1 cm.

Besmeer er 2 met roomkaas en beleg er 2 met kaas.

Snijd de komkommer en abrikozen in plakken. Houd er bij de abrikoos rekening mee dat er een pit in zit.

Zodra de kip gaar is kan je beginnen met het stapelen van je sandwich.

De boterhammen met roomkaas belegde wij verder met sla, de krokante kip en abrikoos. Stapel ze boven op elkaar met als laatste een plak brood bovenop.

De boterhammen met kaas belegde wij verder met de uitgebakken spek, plakken komkommer en de gekookte eitjes. Ook hier geld de bovenste boterham is niet belegd en sluit de sandwich af.

Maak van elke boterham een feestje!

Producten in foto

Ontbijtgerecht/ Lunch
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen

Benodigdheden:
Broodmes
Koksmes
Snijplank
Koekenpan
Steelpannetje

Ingrediënten:

  • niet gesneden brood (wij hebben gekozen voor verschillende broden)
  • 1 kipfilet
  • 2 eieren
  • 1 komkommer
  • 1 kropsla
  • 4 plakken kaas
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 abrikozen
  • roomkaas met kruiden
  • peper en zout naar smaak