Snel pizzadeeg
Pizzadeeg, zoals de Italianen het maken, heeft tijd nodig om te rusten en rijzen. Dit is een snelle en makkelijke optie voor een doordeweekse, gezondere pizza dan de bezorgpizza. Zo gemaakt en naar ieders smaak op te maken. Het recept is gebaseerd op de ‘deep dish pizza’ uit Chicago.
Hoe dik je de deeg/brood basis wilt hebben is persoonlijk. Hoe dunner, des te meer pizza’s kun je maken.
pizza saus (een blik tomatenblokjes, uitgelekt, met ui, knoflook, zout, peper en Italiaanse kruiden in de blender of keukenmachine)
geraspte kaas en mozzarella
naar wens je eigen aanvulling
Oven voorverwarmen tot 200gr C (hete lucht). Meng de 200 gram van de bloem met de gist, zout en suiker in een middelgrote kom.
Doe het water in een grote maatbeker (de olie komt hier ook nog bij) en verwarm dit in de magnetron. Het water dient goed warm maar niet kokend te zijn. Roer hier de olie door heen.
Het water mag nu bij de droge ingrediënten. Roer dit met een houten lepel goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje zoveel bloem toe tot je een zacht deeg krijgt wat je in een bal kan vormen maar nog wel een beetje plakkerig is.
Keer het deeg op het aanrecht en voeg de rest van de bloem toe tot je een glad deeg krijgt; laat ongeveer 4 minuten rusten. In die tijd kun je de toppings klaar maken en de pan/bakblikken voorbereiden.
Vet de pannen/bakblikken goed in of bekleed ze met bakpapier. Druk het deeg erin en zorg voor een iets dikkere rand aan de rand van de pan/bakblik.
Doe de pizzasaus en toppings erop en strooi de kaas erover heen.
Zet de pannen/bakblikken, zoveel als er in de oven passen, in de oven en bak in zo’n 20 minuten gaar.
Laat een beetje afkoelen voor je ze uit de pan/bakblik haalt
Smullen maar!
Producten in foto
-
Product on salePizzasnijder zwartOriginal price was: € 11,00.€ 7,70Current price is: € 7,70.