• Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Gratis verzending vanaf €40 in Nederland en België
  • Sinds 1922

Vijgencake

Een niet-alledaags cakerecept die wel net zo snel en makkelijk te maken/bakken is. Een cake voor een verwenmoment.

We beginnen met het maken van de cake. Verwarm de oven voor op 170 graden. En smeer de cakevorm in met olie. Doe de gedroogde vijgen in een kom met lauw warm water en laat deze wellen. Giet na 15 minuten de vijgen af en snij deze in kleine stukje. Hak ook de walnoten in stukjes.

Klop in je mengkom de eieren en de suiker samen tot een luchtig massa.

Voeg tijdens het kloppen van de eieren langzaam de melk toe, blijf goed kloppen zodat het luchtig blijft. Meng nu in de andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel en vanillesuiker samen.

Als dit volledig is opgenomen voeg je de droge ingrediënten toen en klop je tot je een egaal beslag hebt. Spatel de vijgen en noten er door en doe het beslag daarna in de cakevorm.

Bak de cake in 35 minuten gaar. Laat het vervolgens afkoelen.

In de tussentijd dat je cake in de oven staat, maken we de siroop en de pudding.

Voor de siroop los je 1 el suiker op in de espressokoffie. Laat het afkoelen.

De pudding glazuur is het laatste wat je maakt.

Doe de melk, suiker en de maizena in de pan en roer dit door tot dat het kookt.

Haal nu de pan van het vuur en roer de boter er door. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Om de pudding luchtig te maken doe je de pudding in een mengkom en voeg de klopfix toe.

Klop de pudding 3 minuten luchtig.

Verdeel de koffie siroop over de afgekoelde cake, laat de cake voor het gemak in de vorm zetten.

Je kan de pudding op 2 manieren over de cake doen. Je kan kiezen de pudding nu over de cake in de vorm te doen. Zet de cake vorm in de koelkast en laat dit opstijven.

De ander manier is dat je de cake pas met de pudding decoreert als je de cake in plakken heb gesneden om uit te serveren.

Producten in foto

Nagerecht/ gebak
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 35 minuten
voor 8-12 personen

Benodigdheden:
Cakevorm
2 Mengkommen
Steelpan
Mixer
Spatel



Ingrediënten:

Cake

  • 125 milliliter melk
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 8 gedroogde vijgen in stukjes
  • 100 gram walnoten
  • 0,5 eetlepel kaneelpoeder
  • 10 gram vanille suiker
  • 16 gram bakpoeder
  • Zonnebloemolie

Pudding glazuur

  • 500 milliliter melk
  • 4 eetlepel kristalsuiker
  • 1,5 eetlepel maizena
  • ½ eetlepel boter
  • 1 zakje klopfix

Siroop

  • 2 espresso glaasjes koffie
  • 1 el suiker