Recepten
Pasta met romige citroenkip en verse tuinboontjes
Een licht en fris lentegerecht en zo gemaakt. De groenten in dit gerecht kun je aanpassen aan wat er beschikbaar is of wat je zelf lekker vindt. Als je verse tuinboontjes of erwtjes gebruikt, dop die dan eerst. Sla met…
Bulgursalade met citroen/munt dressing
Te eten als maaltijdsalade of bij gegrild kip, vlees of vis of de barbecue. Zet een pan op de warmtebron met ruim water, als dit kookt voeg je de bulgur toe en laat dit gaar koken. Dan giet je dit…
Vijgencake
Een niet-alledaags cakerecept die wel net zo snel en makkelijk te maken/bakken is. Een cake voor een verwenmoment. We beginnen met het maken van de cake. Verwarm de oven voor op 170 graden. En smeer de cakevorm in met olie….
Wentelteefjes met nutella en banaan
Een verwenmomentje met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Klop in een diep bord de eieren met de room. Voeg hier een snufje zout aan toe en klop het nog een keer door. Snij je witte brood…
Citrus cooler
Een fris ‘sapje’ voor elk moment van de dag en klaar Pers alle citrusvruchten uit en giet het sap in een mooie kan, voeg het water tot ¾ en roer de honing er door tot deze is opgelost. Doe er…
Miniquiches
Een makkelijk ontbijtgerechtje met diverse vullingen zodat de kinderen ook mee kunnen helpen.Leuk en lekker voor Moederdag of het Pinksterontbijt en zo klaar! Verwarm de oven voor op 175C en vet de vormpjes in met een beetje olie. Haal het…
Oranje gevulde paprika
Koningsdag! Dan gaan we voor oranje. Een vrolijk gekleurd (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Snij de paprika zo open dat je een bakje en een dekseltje krijgt. Zet de bakjes vast in de braadpan als voorbereiding. Voor de vulling snij je…
Sinaasappelmousse
Een friszacht nagerecht met een mooie oranje kleur wat je door gebruik van bijvoorbeeld bloedsinaasappels de kleur kunt versterken. Was de sinaasappels en droog ze goed af. Splits de eieren in de mengkommen en doe de gelatine op koud water….
Wortelburger met zoete aardappelfrietjes
Een heerlijke en eenvoudig recept voor Koningsdag (bijvoorbeeld) of als je een keer vlees wilt overslaan. Goed in te vriezen maak dus het recept vooral zoals het hieronder staat, dan heb je altijd wat achter de hand. Je kunt hier…
Meringuenestjes met roodfruit
Een baksel wat op verschillende manieren te gebruiken is. Maak er een gebakje of nagerecht van met afwisseling van vulling. De meringue is vrij lang houdbaar en niet moeilijk om te maken. Het zit ‘m vooral in geduld en de…
Witte asperges koken
Asperges zijn groenten waarvan het seizoen kort is en dan wil je er ook zoveel mogelijk van kunnen genieten. Je kunt ze eten als gerecht met ham en ei of verwerken in een heerlijk gebonden soep. Pak een asperge bij…
Witte aspergessoep
Asperges, ons witte goud. Ze zijn weer volop te krijgen en dan is er niets klassiekers dan het maken van aspergesoep. Schil de sjalot en snipper deze fijn. Schil de asperges goed, hoe je dit doet zie je in ons…