Bulgursalade met citroen/munt dressing

Bulgursalade met citroen/munt dressing

Te eten als maaltijdsalade of bij gegrild kip, vlees of vis of de barbecue. Zet een pan op de warmtebron met ruim water, als dit kookt voeg je de bulgur toe en laat dit gaar koken. Dan giet je dit…

Lees meer

Vijgencake

Vijgencake

Een niet-alledaags cakerecept die wel net zo snel en makkelijk te maken/bakken is. Een cake voor een verwenmoment. We beginnen met het maken van de cake. Verwarm de oven voor op 170 graden. En smeer de cakevorm in met olie….

Lees meer

Wentelteefjes met nutella en banaan

Wentelteefjes met nutella en banaan

Een verwenmomentje met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Klop in een diep bord de eieren met de room. Voeg hier een snufje zout aan toe en klop het nog een keer door. Snij je witte brood…

Lees meer

Citrus cooler

Citrus cooler

Een fris ‘sapje’ voor elk moment van de dag en klaar Pers alle citrusvruchten uit en giet het sap in een mooie kan, voeg het water tot ¾ en roer de honing er door tot deze is opgelost. Doe er…

Lees meer

Miniquiches

Miniquiches

Een makkelijk ontbijtgerechtje met diverse vullingen zodat de kinderen ook mee kunnen helpen.Leuk en lekker voor Moederdag of het Pinksterontbijt en zo klaar! Verwarm de oven voor op 175C en vet de vormpjes in met een beetje olie. Haal het…

Lees meer

Oranje gevulde paprika

Oranje gevulde paprika

Koningsdag! Dan gaan we voor oranje. Een vrolijk gekleurd (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Snij de paprika zo open dat je een bakje en een dekseltje krijgt. Zet de bakjes vast in de braadpan als voorbereiding. Voor de vulling snij je…

Lees meer

Sinaasappelmousse

Sinaasappelmousse

Een friszacht nagerecht met een mooie oranje kleur wat je door gebruik van bijvoorbeeld bloedsinaasappels de kleur kunt versterken. Was de sinaasappels en droog ze goed af. Splits de eieren in de mengkommen en doe de gelatine op koud water….

Lees meer

Wortelburger met zoete aardappelfrietjes

Wortelburger met zoete aardappelfrietjes

Een heerlijke en eenvoudig recept voor Koningsdag (bijvoorbeeld) of als je een keer vlees wilt overslaan. Goed in te vriezen maak dus het recept vooral zoals het hieronder staat, dan heb je altijd wat achter de hand. Je kunt hier…

Lees meer

Meringuenestjes met roodfruit

Meringuenestjes met roodfruit

Een baksel wat op verschillende manieren te gebruiken is. Maak er een gebakje of nagerecht van met afwisseling van vulling. De meringue is vrij lang houdbaar en niet moeilijk om te maken. Het zit ‘m vooral in geduld en de…

Lees meer

Witte asperges koken

Witte asperges koken

Asperges zijn groenten waarvan het seizoen kort is en dan wil je er ook zoveel mogelijk van kunnen genieten. Je kunt ze eten als gerecht met ham en ei of verwerken in een heerlijk gebonden soep. Pak een asperge bij…

Lees meer

Witte aspergessoep

Witte aspergessoep

Asperges, ons witte goud. Ze zijn weer volop te krijgen en dan is er niets klassiekers dan het maken van aspergesoep. Schil de sjalot en snipper deze fijn. Schil de asperges goed, hoe je dit doet zie je in ons…

Lees meer