Meringuenestjes met roodfruit

Meringuenestjes met roodfruit

Een baksel wat op verschillende manieren te gebruiken is. Maak er een gebakje of nagerecht van met afwisseling van vulling. De meringue is vrij lang houdbaar en niet moeilijk om te maken. Het zit ‘m vooral in geduld en de…

Lees meer

Witte asperges koken

Witte asperges koken

Asperges zijn groenten waarvan het seizoen kort is en dan wil je er ook zoveel mogelijk van kunnen genieten. Je kunt ze eten als gerecht met ham en ei of verwerken in een heerlijk gebonden soep. Pak een asperge bij…

Lees meer

Witte aspergessoep

Witte aspergessoep

Asperges, ons witte goud. Ze zijn weer volop te krijgen en dan is er niets klassiekers dan het maken van aspergesoep. Schil de sjalot en snipper deze fijn. Schil de asperges goed, hoe je dit doet zie je in ons…

Lees meer

Poolse Paastaart/Mazurek Wielkanocny

Poolse Paastaart/Mazurek Wielkanocny

Een leuk en lekker recept van een van onze collega’s. Er zijn diverse versies van maar dit is de meest simpele. Maak eerst de karamel zodat deze een beetje kan afkoelen.Verhit de steelpan op een middelhoge hittebron en doe de…

Lees meer

Gevlochten paasbrood

Gevlochten paasbrood

Het is vooral de rijstijd wat de bereidingstijd lang maakt. Een heerlijk en veelzijdig recept voor het Paasontbijt. Voor we beginnen met het maken van het deeg wel je eerst de rozijnen 10 minuten in heet water. Laat ze hierna…

Lees meer

Scones met citroen en blauwe bessen

Scones met citroen en blauwe bessen

Een variatie op de traditionele Engelse scones. Makkelijkste is nog dat je dit (ruim) van te voren kan voorbereiden en eventueel invriezen. Bekleed de springvorm met bakpapier. Meng In een kom de bloem, suiker, citroenrasp, bakpoeder goed door elkaar. Haal…

Lees meer

Gemarineerd wild zwijn

Gemarineerd wild zwijn

Een makkelijk en smakelijk gerecht om met de feestdagen te serveren. Voorbereiding lijkt een lange tijd maar de marinade doet het werk. Leg het bout in een ondiepe schaal en giet hier de martini overheen. Doe er de jeneverbessen en…

Lees meer

Stoofvlees met donker bier

Stoofvlees met donker bier

De smaken van herfst in alle geuren en kleuren met dit stoofpotje. Lekker voor een gure, grijze avond. Haal het vlees 15 minuten van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak in de tussentijd de peen,…

Lees meer

Crostini’s met verschillende toppings

Crostini’s met verschillende toppings

Bietenhummus Een heel kleurrijk bijgerechtje wat je als dip kunt eten of lekker op een toastje of stukje stokbrood. (vegan) Rooster de biet in aluminiumfolie in de oven tot deze gaar is. Laat afkoelen.Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en doe…

Lees meer

Kerststol

Kerststol

We hebben meer tijd om de keuken in te duiken en zelf te bakken, en daar past in dit seizoen een zelfgemaakte Kerststol goed bij. Wel enkele uren van tevoren de rozijnen 30 minuten laten wellen in lauw water. Giet…

Lees meer

Appeltaart muffins

Appeltaart muffins

Dit is een goed recept om de appelcompote op te maken. Leuk om op zondagmorgen met de kinderen te maken. Verhit de oven voor op 200 graden. Vul eventueel de muffinpan met vrolijke papieren cups. Maak eerst de kruimellaag; doe…

Lees meer

Stoofperen geel en rood

Stoofperen geel en rood

Met deze grijze dagen is kleur op tafel gezellig. Stoofpeertjes zijn een bekend bijgerecht in de rode variant; hier wordt rood en geel gecombineerd voor een feestelijk tintje. Schil de peren in zijn geheel met steeltje er nog aan Neem…

Lees meer